Пењање у Србији
Добродошли!
Уводна реч аутора
Новости

22.10.2015.

Са задовољством вас обавештавамо да су аутори водича "Пењање у Србији" основали "Луди Прстe", са циљем да се утиче на развој пењања, у правцу неговања и развоја локалног пењања, али и боравка у природи уопште. Пажња је посебно окренута ка подржавању самоиницијативних група попут клубова, друштава, удружења или сличних облика заједница али и појединаца, које имају за циљ унапређење квалитета живљења, као и уређење свог животног простора. Више о активностима "Лудих Прстију", можете прочитати овде.

Vrecice

-------------------------------------------------------------------------------

27.07.2014.

Допуне и корекције водича "Пењање у Србији", можете скинути одавде. Хвала на коментарима!

27.03. 2014.

Поводом годину дана од штампања првог издања водича „Пењање у Србији“ у плану је објављивање допуна и корекција. Молимо све које имају сугестије, или било који додатни коментар питању водича, да нам доставе на адресу This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it , до 15. маја 2014. године.

Уколико желите да се ваше информације по питању нових смерова (било којих врста, облика и форми), фотографија и скица, нађу на сајту „Пењање у Србији“, и њих можете послати на поменуту адресу. Материјал који проследите, биће постављен у оригиналном издању, па вас молимо да будете концизни и да поред информација о смеру, доставите и пуно име/имена пењача, и вас као аутора текста.

Прикупљене допуне ће бити објављене у електронској форми, и моћи ће да се скину са сајта www.penjanjeusrbiji.rs .

Овом приликом се захваљујемо свима онима који су нам своје сугестије и коментаре већ послали.

Сана и Синиша

18.07.2013.

Водич се налази у продаји од  маја 2013 год. Цена књиге је 2250,оо дин. За поруџбине преко интернета урачунати и трошкове доставе (поштарине). Могућности куповине:

- Лично, у продадавници пењачке опреме "Зелено Дрво" у Београду.

- Путем интернета, за плаћање у земљи, контактирати "Зелено Дрво".

- Путем интернета, за плаћање из иностранства (PayPal систем, цена 20 евра), контактирати This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .

Опширније...
 
Важна информација

"Пењање у Србији" даје основне информације о пењалиштима у Србији. Аутори наглашавају да је пењање потенцијално опасан спорт, са високим ризиком од повређивања, које може имати и смртни исход. Иако су информације у књизи пажљиво прикупљане, може се догодити да се не подударају са стварним стањем на терену. Аутори препоручују корисницима адекватну алпинистичку обуку, као и примерене тренинге, пре одласка на пењање. Сваки читалац је у потпуности одговоран за своје поступке и коришћење информација из овог водича.